ضمانت اصالت کالا خرید مطمئن از منابع معتبر
مشاوره تخصصی راهنمایی قبل از انتخاب محصول
ارسال سریع پیگیری سفارش تا تحویل
پشتیبانی پس از خرید همراه شما در مسیر علمی

فروشگاه تخصصی ISC

جزوه آزمایشگاه شیمی تجزیه ۱ : تیتراسیون

ISC

دانلود فوری PDF شومیز دیجیتال موجود

معرفی کتاب

آزمایش دوم
جزوه آزمایشگاه شیمی تجزیه ۱ : تیتراسیون
نام آزمایش : تیتراسیون محلول های تهیه شده
 
مواد و ابزار مورد نیاز :  100  میلی لیتر اسید سولفوریک 0.1 نرمال ، 100 میلی لیتر سدیم بورات 0.1 مولار ، 100 میلی لیتر بافر آمونیاکال 0.1 مولار با  9/8  =  ، بعلاوه استیک اسید مجهول به شماره ی 3 که قبلاً تهیه نشده است ، آب مقطر ، پی پت ، تعدادی بشر ، مجموعه ی بورت و پایه ، دستگاه متر ، همزن مغناطیسی ، تامپون های 4 و 7 برای تنظیم دستگاه  متر ، پیست .
هدف : هدف این جلسه آشنایی کلی با امر تیتراسیون می باشد و برای این منظور تیتراسیون های ساده  محلول های جلسه ی قبل انجام می شود تا ضمن نیل به هدف مورد نظر ، دقت و صحت عملیات جلسه ی قبل نیز بررسی شود .
نتیجه :
در انتها سه محلول ذکر شده تیتر شدند و غلظت های 0.054 مولار برای اسید سولفوریک  ،  0.098 مولار برای استیک اسید (3) ،  0.11 مولار برای بورات بدست آمده اند و   محلول بافر  آمونیاکی 9.83 بدست آمد .
جزوه آزمایشگاه شیمی تجزیه ۱ تیتراسیون Page2
جزوه آزمایشگاه شیمی تجزیه ۱ تیتراسیون Page1
آزمایشگاه تجزیه (1)
تیتراسیون :
روش های تیترسنجی شامل یک گروه بزرگ و نیرومند از روش های کمٌی اند که کاربرد گسترده ای در شیمی تجزیه دارند . روش های حجمی یکی از سه نوع روش تیترسنجی هستند که در آنها تجزیه ر اساس اندازه گیری حجم مقدار واکنشگر با غلظت معلومی که آنالیت مصرف می کند ، انجام می شود . دو روش دیگر ، تیترسنجی وزنی و تیترسنجی کولنی می باشد . به بیانی دیگر ، تيتر واحدي از غلظت است و عبارت است از مقداري از آناليت كه با واحد حجم محلول تيتر كننده ()  واكنش مي دهد و بر حسب  بيان مي شود . روش هاي تيتراسيون بر اندازه گيري حجم تيتر كننده استوار هستند و سرعت و دقت آن ها خيلي بالاتر از روش هاي وزني است .
تعریفی که  برای اصلاح  دارد ، به شرح زیر می باشد :
به اندازه گیری حجم معینی از یک نمونه (آنالیت) در حضور یک شاخص که بتواند پایان اندازه گیری را نشان بدهد ، به توسط حجم معینی از یک محلول معلوم العیار ، یا توسط وزن مشخصی از یک جامد خالص ، تیتراسیون یا  تیتری متری گفته می شود .
Titration
The process of determining the quantity of a substance A by adding measured increments of substance B, with which it reacts (almost always as a standardized solution called the titrant, but also by electrolytic generation, as in coulometric titration) with provision for some means of recognizing (indicating) the endpoint at which essentially all of A has reacted. If the endpoint coincides with the addition of the exact chemical equivalence, it is called the equivalence point or stoichiometric or theoretical endpoint, thus allowing the amount of A to be found from known amounts of B added up to this point, the reacting weight ratio of A to B being known from stoichiometry or otherwise.
(IUPAC Compendium of Chemical Terminology)
به بیان دیگر که از روی عملیات تیتراسیون سرچشمه می گیرد ، تیتراسیون عبارت است از افزایش تدریجی یک محلول استاندارد از یک بورت یا هر وسیله ی حجمی دیگر به محلولی از آنالیت تا کامل شدن واکنش ، حجم مورد نیاز برای کامل شدن واکنش تیتراسیون از تفاضل بین حجم ابتدایی و نهایی بورت تعیین می شود .
تیتراسیون های حجمی که بر پایه ی اندازه گیری حجم تیتران ، مقدار آنالیت را معین می کنند ، از این نظر که چه واکنشی حین تیراسیون انجام می شود  ، به چهار دسته تقسیم می شوند :
الف) واکنش های خنثی شدن (اسید- باز)
ب) واکنش های اکسایش- کاهش
ج) واکنش های تشکیل رسوب
د) واکنش های تشکیل کمپلکس
از بین موراد فوق برای تیتراسیون های این جلسه ، تیتراسیون های اسد- باز بررسی می شوند . در تیتراسیون اصطلاحاتی وجود دارند که برای تمامی روش های فوق مشترک هستند :
محلول استاندارد : این محلول عبارت است از یک واکنشگر با غلظت معلوم که برای انجام یک تجزیه ی حجمی به کار می رود . این محلول باید دارای برخی خصوصیات باشد ؛ (1) به اندازه ی کافی پایدار باشد و لذا فقط یک بار به اندازه گیری غلظت نیاز داشته باشد . (2) با آنالیت به سهولت واکنش دهد و لذا مدت زمان بین افزایش های متوالی از محلول تیترکننده به حداقل کاهش یابد . (3) با آنالیت تقریباً به طور کامل واکنش دهد و لذا نقطه ی پایانی مطلوبی ارائه دهد . (4) با آنالیت واکنش گزینشی داشته باشد ، به نحوی که بتواند با یک واکنش ساده ی متوازن بیان شود .
نقطه ی هم ارزی : نقطه ی هم ارزی در تیتراسیون هنگامی فرا می رسد که مقدار تیترکننده ی افزوده شده به طور شیمیایی هم ازر مقدار آنالیت در نمونه شود . این نقطه در یک تیتراسیون یک نقطه ی نظری می باشد و به طریق تجربی نمی توان آن را تعیین کرد . در عوض ، فقط می توان با مشاهده ی بعضی تغییرات فیزیکی که در موقعیت هم ارز ایجاد می شود نقطه ی هم ارزی را پیش بینی کرد و این تغییر فیزیکی را نقطه ی پایانی برای تیتراسیون می نامند . تمامی سعی بر آن است که تفاوت حجم بین نقطه ی هم ارزی و نقطه ی پایانی هر چه کمتر باشد . این تفاوت خطای تیتراسیون می باشد .

نمونه رایگان

قبل از خرید، صفحه اول کتاب را به صورت PDF دانلود کنید.

دانلود نمونه PDF

مشخصات

  • شابک9786000037283
  • صفحات۰
  • ناشرکلینیک علوم ایران
  • سال انتشار۲۰۱۹
  • نوع جلدشومیز
  • نوع محصولدانلود فوری PDF

مراحل دریافت فایل

  1. ۱
    افزودن به سبد و پرداخت

    پرداخت امن از درگاه بانکی

  2. ۲
    دانلود فوری

    لینک دانلود در بخش سفارش‌های من

  3. ۳
    پشتیبانی

    همراهی تیم ISC در صورت نیاز

ثبت نظر

برای ثبت نظر وارد حساب کاربری شوید.

هنوز نظری ثبت نشده است

اولین نفری باشید که تجربه خود را به اشتراک می‌گذارد.